Myter & facts om hypnose

 

Er det farligt at komme i hypnose?

Nej! Hypnose er en rolig afslappende tilstand, hvor kroppen og sindet stresser af. I hypnose er man i kontakt med det ubevidste sind, som netop er det sind, der ønsker at passe på os. Hypnose er en tryg tilstand. Dog vil jeg mene, at det forudsætter at du har tillid til hypnoterapeuten og føler dig tryg under guidningen

Er jeg ude af kontrol?

Nej, du er i kontrol. Dit ubevidste sinds fornemste opgave er at passe på dig, og det vil det også gøre under hypnose, derfor vil der ikke dukke noget op du ikke er klar til. Du vil kunne afbryde sessionen når som helst, hvis du ønsker.

Vil jeg sige eller gøre ting, jeg ikke ønsker?

Du vil aldrig følge forslag, der strider imod din moral eller af andre grunde ikke passer til dig. Du afgør hvad og hvor meget du vil sige under hypnosen.

Kan jeg gøre noget forkert i hypnosen?

Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde, at opleve hypnose på eller at udtale under hypnosen. Det er vigtigt bare at lade tingene ske med en “passiv villen”, og tillade dig selv at være med det der er og kommer.

Er der nogen sammenhæng med showhypnose?
  • Du er måske bekendt med  Jan Hellesøes programmer F*ckr med din hjerne eller set tvshows, hvor folk hypnotiseres til at opføre sig fjollet? Og ja, i et vist omfang ER det muligt at manipulere mennesker (især hvis de selv er med på den). Det er dog vigtigt for mig at understrege at hypnoterapi og hypnose har intet at gøre med showhypnose. Jeg arbejder terapeutisk og følger etiske retningslinier og tar’ mit erhverv seriøst. 
Kan alle gå i hypnose?

Generelt set kan de fleste mennesker gå i hypnose, da det er en naturlig tilstand, som vi alle oplever flere gange om dagen, f.eks. når vi dagdrømmer eller er dybt fokuserede på noget. Dog kan graden af hypnotiserbarhed variere fra person til person. Nogle mennesker er mere modtagelige for hypnose end andre, men med træning og øvelse kan de fleste opnå en tilstand af hypnose.

Kontakt mig i dag

14 + 10 =